Вивіски для салону краси

Вивіски для салону краси

Яку вивіску обрати для салону краси

Яку замовити вивіску для салону краси? Красиву, звичайно, це ж салон, де роблять красу! А якщо серйозно, то вибором вивіски краще займатися в компанії з кваліфікованим дизайнером, який розуміє, який вид, колір і тип підсвічування максимально виграшно представлять об'єкт індустрії краси. Якщо дизайнера немає, пропонуємо скористатися добіркою наших порад щодо вибору вивіски для салону краси.

Вид вивіски

Найбільш ефективна вивіска для салону краси - об'ємні світлові літери на рамі в колір фасаду або на підкладці. Чому: вони максимально читабельні з різних кутів огляду і в різний час доби. До слова, на рамі підсвічені літери виглядають ефектніше - вони герметично закриті з усіх боків і ззаду також, що перешкоджає розсіюванню світла, це забезпечує яскраве світіння. З підкладкою якісного ефекту світіння можна теж досягти, але доведеться трохи довше повозитися з герметизацією і блокуванням розсіювання.

До літер ми б радили додати лого у вигляді лайтбоксу - він підвищить впізнаваність, ставши маркером вашого бренду. Непогано доповнить основну вивіску і консольна панель.

Другий стандартний варіант по ефективності - світловий короб. За рахунок збільшеної площі підсвічуваних поверхонь він вважається найяскравішим видом зовнішньої реклами в прямому сенсі.

Третій популярний вид - короб з композиту з накладними або буквами на проріз.

Непогано ловлять трафік також неонові вивіски, а саме вивіски з гнучкого світлодіодного неону. Таку можна зробити на підкладці з прозорого акрилу, щоб увагу від букв нічого не відволікало. Але варто пам'ятати, що неон НЕ буде світити так само яскраво, як світлодіоди в літерах або лайтбоксі. А ще неон не захищений від вологи і механічних пошкоджень. До того ж стиль вивіски з неону - специфічний, він надає місцю розслабленості, грайливості, дещо комічності, тому підійде далеко не під кожен формат салону.

З трендових варіантів в сфері краси можна виділити вивіски з підкладкою із паєток. Безперервна рухливість і мерехтіння пайеток рідко залишають байдужим трафік? що рухається повз. При цьому не варто забувати, що це тренд, а тренди - завжди приходять і минають.  

Підсвічування

У світі варіантів підсвічування лідирують: лицьове, лицьове + бічне, контражурне. Виготовлення вивіски для салону краси з використанням лицьового підсвічування завжди виллється в її довгий ресурс. В буквах з такою підсвіткою борти роблять з щільного, більш стійкого до механічних пошкоджень пластика. Термін її служби - від 5 років без урахування ресурсу самого підсвічування.

Лицьова + бічна підсвітка буде запорукою більш високої яскравості, приблизно на 30%. При цьому вона більш дорога і складна в обслуговуванні при використанні на вулиці. Вивіска з такою підсвіткою підлягає технічному обслуговуванню раз на рік.

Контражурне підсвічування ідеально підходить для об'ємних і не об'ємних букв, вона створює м'який світловий ореол навколо символів. Такий ефект виглядає дуже естетично, не позбавлений витонченості та стилю, тому однозначно привертає увагу аудиторії сегмента краси.

Колір

Посилаючись на свій досвід, стверджуємо, що найбільш затребувані кольори салонної вивіски в Києві - це чорний, білий, золотий, срібний, червоний та рожевий. Саме в цих тонах хочуть купити вивіску для салону краси. Ми нічого не маємо проти цієї палітри, просто вкотре застерігаємо, що вона повинна поєднуватися із загальною тональністю оформлення салону. Якщо корпоративний колір салону - темно-зелений, то вивіску сірого або темно-срібного відтінку краще не брати, вона буде виглядати занадто серйозно, якщо не сказати похмуро, тому що ці кольори погано поєднуються між собою. 

Червоний з зеленим, хоч і чудово контрастують, але разом виглядають вельми агресивно. Рожевий червоному теж не друг, навіть за психологією - червоний уособлює заклик, натиск, пристрасть, в той час як рожевий - ніжні та м'які почуття. І якщо психологію можна відсунути на другий план, то візуальне поєднання - не варто.

Практична порада: якщо ви робите об'ємні літери, то краще не використовувати плівку золотого або срібного кольору на їх лицьових частинах. Такі плівки зменшують яскравість підсвічування на 20-30%. Більш того, на засвіченій вивісці вони не створюють ефекту позолоти або срібла. Як варіант, одним з цих кольорів можна "закатати" боки білих букв.