Дизайн-проект вивіски

Дизайн-проект вивіски

Дизайн вивіски - це не завжди тільки підбір шрифтів та колірної гами. Це набір інформації про технічні і зовнішні характеристики конструкції, який входить в обов'язковий пакет документів, необхідних для погодження її розміщення з контролюючими органами. Давайте поговоримо про нього детальніше.

Розробка дизайн-проекту вивіски - це робота над презентацією майбутньої конструкції з точки зору дизайну, інженерії та архітектури. Під ним мають на увазі не естетику і стилістику, а повний технічний проект з експлуатаційними параметрами і конструктивним рішенням.

У проекті повинні надаватися такі дані:

  • габаритні розміри вироби
  • перелік матеріалів, що використовуються
  • вузли кріплень і відстань від них до фронтальної частини виробу
  • розрахунки навантажень (вітрових, снігових)
  • коефіцієнт енергоспоживання
  • вид / тип конструкції з описом
  • деталі шрифтів і всіх елементів (логотипу і т.д.)

Саме з таким набором відомостей дизайн-проект вивіски вимагає виконавчий орган для подачі заявки на узгодження вивіски.

До проекту обов'язково потрібно прикріпити комп'ютерний макет місця розміщення і кольорову фотографію, яка дозволить зробити прив'язку місця розміщення

вивіски. Якщо вивіска планується на фасаді, де вже розміщені інші вивіски, фото повинно зображувати весь фасад з ними.

Раніше до проекту обов'язково була потрібна завірена копія ліцензії розробника вивіски, яка давала б право на будівельне проектування і конструювання. Однак в Україні відсутній закон, який регулює ліцензування таких організацій, тому в новій версії Рішення міської ради цього пункту немає.

Дизайн-проект не потрібно лише в одному випадку - якщо розміщення вивіски передбачено паспортом фасаду будівлі. Тоді потрібна тільки завірена копія цього паспорта.

Підготовкою проекту повинен займатися архітектор чи інженер, але вони не обов'язково є у штаті тієї чи іншої компанії. На щастя, сьогодні цю послугу за запитом легко можна отримати на аутсорсі, є ряд проектних організацій, що надають проекти під ключ. Іноді таку послугу готова надати і сама виробнича компанія, що займається виготовленням зовнішньої реклами.