Об'ємні літери на стіну

Об'ємні літери на стіну

Наші клієнти часто запитують нас, які об'ємні літери на стіну ми рекомендуємо. Зазвичай ми зважуємо їх цілі і бюджет, і знаходимо оптимальний варіант під конкретну задачу, але якби ми не могли так робити, то однозначно рекомендували б "акрилові" букви на базі алюмінієвих профілів. Це кращі літери для інтер'єру в категорії "універсальні". Зараз ми розповімо чому.

Пластикові об'ємні літери в Києві входять в топ рейтингу інтер'єрних вивісок. У наш топ вони також входять. Все тому, що вони максимально доступні, адаптивні і ефективні:

  • акрил як і пвх сьогодні - найдоступніші за ціною матеріали в середньому сегменті (в порівнянні зі сталлю або іншими металами, а також натуральними матеріалами)
  • вони легко піддаються всілякій обробці - їх можна різати, полірувати, скошувати, гравірувати або обробляти абразивом. Зробити їх потрібного кольору завжди можна за допомогою вінілової плівки.
  • з ними легко працювати - це давно зрозуміла схема роботи фрезером, склейка або фіксація з готовими профілями для бічних частин
  • довгий ресурс - це щодо довговічності вуличних пластикових букв можна посперечатися, а ось всередині приміщення вони служать максимально довго, без бруду і піску, дощу, снігу або прямих сонячних променів
  • будь-яке підсвічування - пластикові літери можна підсвітити ззовні і зсередини, направити світло на бокову або лицьову частину, а, може, і на всі одразу.

Чому варто вибрати літери з алюмінієвих профілів

Тому що це повністю автоматизований процес створення літери, не рахуючи етапу збірки. На виході - це більш високотехнологічна конструкція, ніж та, в якій бортові частини вирізають із пластику й клеють вручну до задньої і передньої частин. В Україні об'ємні букви з профілів ALS тільки починають набирати обертів.

Як збирається буква на базі профілів ALS

  1. За трафаретом фрезером з полівінілхлориду вирізають задню частину букви товщиною приблизно 8 мм, а передню - з акрилу товщиною 3 мм
  2. За векторним макетом згідно контуру задньої частини верстат для згинання робить розмітку і формує (згинає) алюмінієвий профіль, який являє собою смугу кольорового тонкого металу із загнутим на 90 градусів перфорованим краєм.
  3. На більш товсту задню частину букви монтують освітлювач, світлодіодний кластер або стрічку.
  4. Строго за контуром передньої акрилової частини букви за допомогою пазів в акурат фіксують пластиковий профіль Elkamet. Потім отриману конструкцію "надівають" на сформований ALS профіль.
  5. За допомогою саморізів через перфорований край ALS профіль разом з лицьовою частиною фіксують до задньої частини з ПВХ.

Така конструкція об'ємних літер ідеально підходить для написів від 30 до 100 см. Кріплення можна здійснювати як з використанням цільного металевого каркасу, так і безпосередньо до стіни. Так як кожна літера має розбірну конструкцію, її легко ремонтувати/замінювати.

В цілому літери на основі таких профілів цінуються за збільшений термін експлуатації - в них нема чому відклеюватися, тріскатися або надуватися, як у випадку з приклеєними пластиком та вініловою плівкою поверх нього.