Як доглядати за вивіскою

Як доглядати за вивіскою

Друзі, дивіться частіше на свою вивіску! Заходячи в свій офіс або магазин, оглядайте  її з позиції клієнта, і краще, новоприбулого. Це перше що хотілося б сказати про те, як правильно доглядати за рекламною вивіскою. Усвідомити потребу в догляді - вже ініціювати його.

Звичайно, якщо кольори вигоріли на сонці, лампочки перегоріли, кріплення стали слабкими, знадобиться професійна допомога (краще, якщо її надає компанія-розробник), але якщо справа не стосується ремонту, своєчасний догляд ніхто не відміняв. До речі, з його допомогою можна профілактувати багато потенційних проблем. Подивимося, як доглядати за вивіскою

Миття

Вивіску потрібно мити, тому що опади, міський пил і вихлопні гази осідають на ній шарами бруду. Зокрема для світлових вивісок бруд - це перша причина тьмяного світла.

Один-два рази на сезон досить, але ту, що розміщена поблизу автомагістралей або промислових об'єктів, можна мити частіше. Зиму часто пропускають, особливо в широтах з низькими температурами. При цьому, звичайно, завжди можна використовувати антизамерзаючу рідину (з ними розбавляють основний миючий засіб). Якщо боїтеся пошкодити поверхні, проводьте суху чистку щітками.

Для миття пластику краще підібрати м'які засоби з неагресивними ПАР, щоб не пошкодити його поверхню. Для металевих і композитних матеріалів підходять практично будь-які миючі засоби.

Правильний догляд за вивіскою диктує миття вручну.

Важливий кейс! При замовленні об'ємних літер для вивіски в промисловій зоні зверніть підвищену увагу на їх конструкцію - цільноклеїна буде вигравати у збірної, інакше доведеться дуже часто розбирати літери і мити їх в тому числі зсередини (рідко хто робить це самостійно, а це додаткові витрати на клінінг надалі) . Це дуже критичний момент для тих, у кого корпоративний колір - білий.

Перевірка та обслуговування складових

Регулярний огляд вивіски дозволить вчасно виявити або запобігти її дефекти. Мінімум раз на рік проводьте ревізію, зокрема комплектуючих і несучого каркасу. Для запобігання іржі, а згодом і корозії його треба фарбувати грунтовкою, особливо в місцях з'єднання.

Ретельному техогляду повинна підлягати дахова установка, яка в разі втрати надійності несучих складових буде становити небезпеку для здоров'я і життя людей.

Огляд і заміна електрики

Не допускайте, щоб вивіска, в якій частина перестала світитися, довго висіла без заміни світлових елементів - вона буде працювати проти вашої репутації, відповідно, й проти бренду (яка компанія - така і вивіска, “на половинку”).

Важливий кейс! Обговорюйте місце розміщення блоку живлення з виробником на етапі планування, і плануйте його зовні, щоб в майбутньому полегшити собі його заміну або техобслуговування. Экзаменуйте якість системи живлення теж заздалегідь, це важливо для забезпечення довгого терміну служби світлових вивісок. Задайте виробнику вивіски питання про якість схем перетворення напруги в освітлювальних елементах, нехай в них будуть високочастотні випрямлячі, які забезпечують безперебійну роботу навіть при падінні напруги.

В цілому, це все по споживчому догляду. Як ви зрозуміли, багато в ньому буде залежати від розробки дизайн-проекту. Тобто всі майбутні питання по експлуатації та догляду можна задавати ще на етапі проектування.

Якщо ви не плануєте замовляти обслуговування вивіски у виробника, подбайте про повну технічну документацію заздалегідь, вона вам знадобиться.

Враховуйте всі негативні фактори місця розміщення перед проектуванням та монтажем вивіски - на неї не повинно нічого текти або сипатися, падати або надавати інший прямий вплив.

Важливий кейс! В ідеалі всі положення з експлуатації вивіски входять в інструкцію, яка повинна додаватися до договору. У ній вказуються способи догляду та обслуговування матеріалів, з яких виготовлено виріб.