Скільки коштує зробити вивіску якісно

Скільки коштує зробити вивіску якісно

Скільки коштує зробити вивіску якісно - навіть не думайте гуглити це, вам ніхто не дасть адекватну відповідь. Хто знає, якого розміру буде ваша вивіска, скільки на ній буде букв, з якого матеріалу і з якою підсвіткою вона буде? А може, ви не наклеїте, а інкрустуєте літери? Давайте будемо чесними, навіть ВИ всього цього не знаєте, поки не поговорите з дизайнером. Так що шукати точні ціни на рекламні вивіски, які ще не народилися навіть на макеті, трохи нерозумно, згодні? Інша справа, зрозуміти, які матеріали дорожче, скільки коштує робота, який відсоток у підсумковій вартості виробу складають монтажні послуги. Там дивись, і майбутня ціна вивіски трохи придбає обриси. Про це і про те, яку вивіску краще зробити для магазину, далі

Якість матеріалів = якість вивіски

Досвід показує, що будь-яка конструкція, вибачте, "на соплях" - це така собі конструкція. Ви знаєте не гірше за нас, що якісний матеріал дорожче і з нього можна отримати якісний виріб. А що означає якісний? Цей критерій стає розмитим, якщо аналізувати цілі. Для когось якісним буде полівінілхлоридний банер як дуже велика вивіска на паркані садового центру вздовж траси. Він 100% реалізує мету: є навігатором, помітний з великої відстані, стійкий до погодних умов. Іміджевої складової в цій вивісці немає, але вона не потрібна тут.

Банерна тканина

Так ось, банерна тканина - один із самих бюджетних матеріалів для вивіски. Середня вартість банера - 150 грн за м.кв. за умови розміру понад 1 м.кв. (до 1 м.кв. - від 35 грн). Це особливо вигідне рішення для тимчасових вивісок або вивісок без іміджевого навантаження, від яких не чекають конкуруючих здібностей. Його можна натягнути на дерев'яний / металевий каркас або зафіксувати завдяки люверсам прямо на стіні або огорожі (це вельми здешевить конструкцію).

До речі, банерна тканина значно може знизити ціну і світлової вивіски - її замість акрилу або пластику можна використовувати в лайтбоксі великого розміру, тим більше якщо він нестандартної форми (увігнутий чи випуклий).

Пластик

На другому місці по дешевизні - ПВХ. З нього можна зробити примітивну (але все ще працюючу для конкретних цілей) плоску вивіску без бортів, напис нанести за допомогою плівки. Ціна такої вивіски стартуватиме від 300 за 1 м.кв. / 350 до 1 м.кв.

Якщо габарити вивіски великі, знадобляться борт і каркас з алюмінію (за умови полегшеної його версії), що підніме вартість приблизно на 200 грн за кв.м. Більш потужний каркас роблять зі сталі або металу, наприклад, для торцевої вивіски, тому вона завжди коштує дорожче. Приблизно, на 30%.

Пластик ПВХ однаково добре прижився як у виробах з підсвічуванням, так і без нього. З ПВХ можна робити не тільки передні частини носіїв, а й торцеві, іноді навіть каркас, особливо якщо цей носій призначений для інтер'єру.

Акрил

Або як його ще називають оргскло - поширений світлопропускаючий матеріал для світлових вивісок, який більш міцний і довговічний, ніж пластик (він і виглядає краще, якщо чесно), тому дорожче. Пластикова вивіска, аналогічна описаній вище, в якої передня панель з акрилу, а борти із пластику, коштує від ~ 2000 грн за 1 м.кв. Це з урахуванням освітлювального елементу і плівки.

Акрил використовується як в лайтбоксах, так і в літерах будь-яких форматів.

Композит

Композитні матеріали набрали максимальних обертів завдяки своєму великому ресурсу і презентабельному вигляду, не дивлячись на те, що не здатні пропускати світло. Символи в них або інкрустують, або врізають, або накладають окремими елементами.

Лист алюмінієвого композиту Aluprom, наприклад, товщиною 3 мм коштує від 430 грн за км.м. Передня панель вивіски розміром 1000х3000 мм з такого обійдеться в 1290 грн. Без урахування інших матеріалів і роботи по збірці, зрозуміло. З урахуванням - приблизно, в 5000 грн. (в найбюджетнішому варіанті).

Зрозуміло, що ціни будуть змінюватися в залежності товщини матеріалу.

Оцинкована і нержавіюча сталь

Оцинкована сталь вважається вельми доступною. Лист товщиною в 2 мм обійдеться приблизно в ~ 700 грн за м.кв. У необробленому вигляді виглядає непоказно, але цілком підходить для конструктивної складової. Зробивши з неї бічні панелі, основу або підкладку для букв, можна добре заощадити. Якщо пофарбувати її або обклеїти плівкою, оцинковка набуде достатньо привабливий зовнішній вигляд.

Нержавіюча сталь часто використовується як основний матеріал вивіски завдяки високій адаптивності. Вона прекрасна в роботі, особливо в лазерній обробці, її можна відшліфувати або навпаки зробити текстурною. Її базовий сріблястий колір і так презентабельний, але він також може бути синім, чорним, сірим, золотим, якщо попрацювати машиною вакуумного напилення. Виглядає дуже стильно.

Об'ємні літери з нержавійки товщиною 0,6 мм в стандартному кольорі з урахуванням шліфування обійдуться приблизно в ~ 45 грн за 1 см висоти. Такі ж, але з контражурним підсвічуванням ~ 55 грн за 1 см висоти. 

Якість світла = якість вивіски

Про те, скільки коштує зробити вивіску якісно, ​​розкажуть не тільки матеріали для складових частин, а й освітлювальні елементи. Тут питання якості знову-таки визначає мета вивіски. Ті ж неонові лампи, які коштують недорого і вважаються найефективнішими в плані залучення уваги, не зроблять якісною вивіску аптеки чи магазину, тому що не підходять по формату.

Люмінесцентні лампи

Найдешевші. Розріз цін - 20 - 300 грн за одиницю в залежності від потужності, типу цоколя, світлового потоку, температури світіння. Тут все очевидно - нижче ціна, нижче потужність і все інше.

Економія насправді відносна - цей вид ламп найменш ефективний в плані енергії. У них ККД становить всього 10-15%. Чесно кажучи, цей тип освітлення поступово знімається з рахунків, зважаючи на низькі механічні, ергономічні, екологічні характеристик.

Неон

Його є два види - древній в скляних трубках і сучасний гнучкий (він же холодний) в силіконових трубках. У першому в трубку заганяють газ, у другому - світлодіодну стрічку. З опису зрозуміло, який з них більш популярний через свої експлуатаційні якості та рівень безпеки.

Що стосується грошей, гнучкий неон недорогий. І ресурс у нього довгий, енергоспоживання низьке. З ним дуже легко працювати - в більшості випадках його просто монтують на прозоре оргскло або відразу стіну. АЛЕ у нього досить вузьке коло застосування - вивіски для громадського, розважального і готельно-ресторанного сегмента.

Світлодіоди

Виявляється, що LED-лампи найдорожчі з перерахованих, але найефективніші та економічно виправдані.

Крім того, що вони економічні, у них низький коефіцієнт шумів і зовнішніх подразників типу пульсацій світла або тріска (1-5%), низька ймовірність механічного пошкодження, висока здатність роботи в умовах низьких температур, практично безмежна адаптація до будь-яких за формами і складністю конструкцій. Світлодіодна лампочка може світити в середньому до 5 тис годин (люмінесцентна, наприклад, до 10 тис). Та й в цілому, вивіска з нею легша, компактніша і простіша в обслуговуванні.

Світлодіодна лампа коштує від 40 грн до 350 грн. Для більшості рекламних конструкцій використовуються готові світлодіодні модулі та стрічки. Залежно від кількості діодів, кута розсіювання та інших технічних якостей ціни стрічок можуть варіюватися в середніх межах 60-200 грн. З модулями аналогічна ситуація.

Зрозуміло, що чим вища ціна, тим вище споживчі якості.

Наостанок зазначимо, що всі матеріали становлять зазвичай 30% вартості вивіски, їх збірка (склейка / обклеювання / шліфування / фрезерування і т.д.) - ще 50%, а монтаж і доставка - решту 20%.

Сподіваємося ця стаття допоможе вам у підрахунках приблизної вартості своєї вивіски. Про те, як можна заощадити на виготовленні - в нашій попередній статті.