Світлова стелла

Світлова стелла

Переваги і виробництво стел

Виготовлення світлових стел в Києві, як втім і у всіх західних і європейських країнах, входить в топ послуг компаній-виробників зовнішньої реклами. Причина проста як день - на кожному кроці, де їздять автомобілі, необхідні пункти, де їх можна заправити, а цим пунктам необхідні стели, щоб водії заздалегідь знали, куди повернути. Машин стає все більше, а значить, і стел. Всі ми з доріг бачимо, де можна з'їсти гамбургер, а де бензин дешевше, навіть якщо знаходимося ще далеко, навіть якщо навколо крамольна тьма. І це все завдяки стелам.

Так світлова стела стала найпопулярнішим великоформатних рекламним модулем. Чому - зрозуміло, але цікаво, які конкретні завдання вона вирішує. Давайте подивимося.

Переваги стел

Безумовно, будь-яка світлова стела на замовлення - це в першу чергу, потреба в інформаційній складовій. Так, це один з небагатьох носіїв, який створений реалізувати спочатку інформаційну функцію. Так, розповісти, що і за скільки можна купити, у стели виходить дуже добре, тому що вона висока - її середня висота 10 м, і це головна особливість конструкції, яка відрізняє її від пілона або сіті-формату. Тобто вона була створена бути помітною, зокрема в зонах з затрудненим зоровим доступом або з великих відстаней. Основною сферою її застосування стають узбіччя доріг і майданчики будь-яких об'єктів громадського користування.

Ще одне завдання стели - бути дороговказом, тобто служити навігатором. Ця функція природним чином пов'язана з інформаційною. Там де можна написати "що", можна намалювати стрілку і сказати "де".

І хоча імідж другорядний, іноді він є метою створення стели. Наприклад, якщо її замовляє автосалон або готель. В цьому випадку стела слугуватиме прикрасою території, якимось відчутним якорем престижу та іміджу компанії ПОЗА її будівель і стін, тобто робити відсилання до бренду, підвищувати його запам'ятовуваність і оцінку.

В контексті іміджевої функції дуже популярні не типові, а оригінальні фігурні конструкції з виступаючими по периметру елементами.

До слова, стели сьогодні часто беруть участь у соціальних проектах міст. Ось ті популярні модулі з "I love місто" по конструкції - ніщо інше як стели.

Установка стели

Виготовлення світлових стел по своїй суті зводиться до вирізання та збирання її окремих конструктивних елементів. Про те, які це елементи і з чого їх роблять, ви можете прочитати в наших попередніх статтях про стели. Але перш, ніж вирізати і збирати конструкцію, потрібно зробити кілька речей:

  • дізнатися умови узгодження і отримати дозвіл на установку окремо встановлюючих рекламних конструкцій.
  • підготувати проект, який буде обов'язковим пунктом до старту монтажних робіт. У ньому прописується не тільки технічна сторона виробу, а й спосіб установки - бетонування або палі, розмір паль, глибина бетонування і т.д. Іноді в ході робіт проект доводиться показувати представникам влади в купі з іншими дозвільними документами. Підготовка проекту, зазвичай, займає пару тижнів.
  • вивчити локацію. Ніяка робота над проектом не починається без аналізу грунту, підводних вод і наземних водойм, близькості житлової забудови, вітрового навантаження, інженерних комунікацій під землею. Часто вивчення локації йде попереду проектування.