Що таке рекламні стели

Що таке рекламні стели

Рекламні стели - це один з найбільш затребуваних видів окремо розташованих рекламних конструкцій в сіті-форматі. Дорогий, як у виготовленні, так і в монтажі, але високоефективний в умовах організації навігації, тому що високий і великий. Висота стели може досягати 15-20 метрів, що робить її більш ніж помітною, її і рекламне повідомлення на ній. До слова, рекламний меседж стел зазвичай виконує інформаційну або навігаційну функцію, іміджеву несе в більшості випадків тільки дизайн конструкції.

Сфера активного використання цих носіїв - зони паркінгів великих гіпермаркетів, автосалонів, бізнес-центрів і території автозаправок. У зонах цих об'єктів вони зазвичай інформують про перелік сервісів/брендів, графіки та умови роботи, або про ціни. Їх встановлюють на проходящому трафіку, щоб залучити клієнта з потоку. Всі ми не раз заїжджали за заправку, побачивши здалеку стелу.

Стели також активно почали використовувати виробничі підприємства різного профілю і котеджні/готельні комплекси - вони встановлюють їх з інформацією про напрямок руху або в якості welcome-вказівника.

Тепер про те, що таке рекламні стели з технічної точки зору.

Класична конструкція стели складається з:

  • металевий каркас вертикальної орієнтації - несучий елемент, зварений з профільної труби або металевих листів
  • бічні та лицьові робочі панелі - сталь, алюміній, композитний або полімерний матеріал, якими обшивається каркас
  • накладні світлові елементи для компонування інформації на лицьових панелях - короби або об'ємні букви з внутрішньою підсвіткою (ці елементи можуть заміщатися інкрустованими буквами або буквами на проріз у випадку з лицьовими панелями з композитів)
  • світлодіодна підсвітка
  • фундамент - монолітна бетонна опалубка, арматурна або пластикова підставка (цей параметр залежить від габаритів конструкції)

Лицьова панель стели може бути безшовною литою, а може збиратися касетами (блоками), як ламелі. Це залежить від дизайну, розмірів стели та бюджету.

Пілони - це стели?

Так, це ті ж стели, тільки невисокі. Якщо висота стели тільки починається з 2 метрів, то у пілонів це максимальна позначка. Функції і конструкція у них аналогічна, а сфера використання - ширше. Пілони більш універсальні в силу малих в порівнянні зі стелою габаритів, тому можуть бути встановлені і в густонаселеній міській межі, в центральній або історичній частині - поблизу невеликих магазинів, аптек, клінік та інших об'єктів інфраструктури.

Пілони також часто встановлюють всередині приміщень великоформатних об'єктів.