Що таке світлові крісталайт?

Що таке світлові крісталайт?

Крісталайти - це найтонші світлові панелі. Їх мінімальна товщина може бути до 8 мм.

Це найкрасивіші світлові панелі. Такими їх робить відсутність будь-яких рамок і контражурне підсвічування по периметру, яке дарує візуальну легкість.

Це самі трендові світлові панелі. Їх витончений преміальний зовнішній вигляд, ненав'язлива комунікація з клієнтом і гарантія майже миттєвої зміни контенту ставить їх в ТОП рекламних носіїв.

Тепер докладніше про те, що таке крісталайт з точки зору конструкції і роботи.

Так як виглядає крісталайт?

Як фреймлайт тільки без рами. Абсолютно цільне оргскло (акрил), яке виглядає як світловий екран. Технічно він складається з:

  • передній екран з прозорого полімеру товщиною 2-4 мм - він закриває і захищає постер; вибір його ширини визначають параметри світловий панелі.
  • постер - зображення, надруковане на плівці бекліт (латексний або УФ-друк)
  • основний акриловий лист 6-10 мм зі світлорозсіювальною матрицею (це і є світловий екран)
  • підсвічування на базі світлодіодних лінійок, вмонтоване по краях основного акрилового листа
  • в односторонніх панелях - задня пластикова біла панель, яка не тільки служить базою, а й підвищує світловідбиваючий ефект
  • контражурне підсвічування - весь периметр основного акрилового листа яскраво підсвічується завдяки попередньому фрезеруванню його контуру (у кожного виробника може бути своя техніка обробки країв оргскла)
  • спеціальні тримачі, які проходять крізь конструкцію.

Окремо про двосторонні крісталайти.

В основі двосторонніх конструкцій - подвійний акрил - 2 окремих листа з окремо нанесеними на них матрицями і рядами світлодіодних лінійок, що дозволяє забезпечити однаково яскраве світіння обох рекламних поверхонь. Щоб уникнути наскрізне просвічування зображень, між постерами для такої конструкції прокладають бекліт білого кольору.

Пару слів про кріплення.

Є ті, які передбачені для настінного кріплення одностороннього акрилайту - вони з відступом, який дозволяє закріпити панель на відстані 2-5 см від стіни. У цьому просторі за панеллю зазвичай ховають блок живлення.

Є тросові системи - це 2 тонких струмопровідних троса, по них одночасно дається електрика і реалізується кріплення. Цей варіант добре зарекомендував себе як можливість створити ефект невагомості світлової панелі. У комплект такої панелі входять бічні кріплення для тросів, які також несуть функцію збереження цілісності панелі, бо запобігають її прогинанню.

Є варіант виготовлення індивідуального кріплення - на джокерній системі або металевому каркасі.

А до чого тут кришталеве скло, що це таке?

Справа в тому, що слово "крісталайт" позначає також сучасний матеріал, схожий на кришталь. З нього роблять вази, келихи та інші вироби, які зазвичай виготовляють з кришталю. Відмінність складає формула - в неї не включають окис свинцю, замінюючи його більш екологічними добавками. На виході - матеріал з меншою вагою в нижчій ціновій категорії, який візуально виглядає як кришталь, тому його називають кришталевим склом або крісталайтом (в деяких джерелах кристалітом). Всі імениті заводи скляних виробів поступово переводять свої лінії на крісталайт, тому що ні за технічними, ні за споживчими якостями він не поступається кришталю.