Технологія виготовлення фреймлайти

Технологія виготовлення фреймлайти

Виготовлення фреймлайтів грунтується на використанні листового акрилу, втім як і виготовлення тонких світлових панелей всіх інших видів (єдиною відмінністю буде рамка з клік-профілю). Більш того, сьогодні безліч світлових рамкових панелей, які ми з вами бачимо в банках або фото-студіях - серійного виробництва, тобто готові до продажу в комплектах, тому що не всі дрібні виробничі майстерні можуть дозволити собі широкий верстатний парк для виготовлення всіх деталей з нуля. Вихід - працювати з постачальниками комплектуючих і збирати кінцевий продукт самостійно.

Таким чином, технологія виготовлення фреймлайтів по суті зводиться до їх збірки. Що для неї необхідно?

Профіль

Як ми вже сказали, легкий анодований профіль з алюмінію з клік-системою. У нього може бути різна ширина стулок - 55, 32, 25 мм і інша. Чим вужча ширина, тим менше жорсткість і можливість робити з ним панелі великого розміру.

Акрил

Це найголовніший компонент світлової панелі, який, власне, і робить її в подальшому світловою. Як? На акрил наносять малюнок - матрицю з точок переломлення, які будуть розсіювати світло по всьому периметру матеріалу від торцевих його частин. Найчастіше нанесення здійснюється шляхом гравіювання.

У деяких дешевих варіантах використовується надрукована на плівці матриця, але це не дуже хороші варіанти, в них іноді видно точки розсіювання (тобто воно здійснюється нерівномірно).

Якщо фреймлайт планують одностороннім, використовують акрил з основою із білого ПВХ, якщо двостороннім - 2 листи акрилу, які складають матричними сторонами, як сендвіч.

Освітлювачі

Так ось, по краях акрилової панелі (тих, що довші) впритул встановлюють освітлювальні елементи, які світять в її торці і світло розсіюється завдяки вищезгаданої матриці. Ними можуть бути світлодіодні стрічки або лінійки постійної напруги на 12 або 24 вольт. Чим потужніші світлодіоди, тим яскравіше буде панель в готовому вигляді. До слова, якщо в задачі стоїть кут нахилу освітлювача (для більш ефективного світлорозсіювання і високої яскравості) стрічку краще не використовувати, тому що з нею навряд чи можна домогтися однакового кута по периметру.

Блок живлення

Він, як правило, надмініатюрний, щоб легко вбудовуватися або ховатися, і не псувати вид легкої невагомої панелі. Блок може бути вбудованим або зовнішнім, більш того він може бути представлений тонкими прозорими струмопровідними шинами, які часто використовують в тандемі з тросовою системою при монтажі підвісних світлові панелей для створення ефекту польоту у повітрі.

Зовнішній блок живлення - це завжди легкий спосіб його заміни або усунення неполадок.

Всі зазначені елементи збираються воєдино, на акриловий лист кладеться надруковане зображення, і вуаля - світлова панель готова рекламувати ваш продукт.