Вивіска для кафе

Вивіска для кафе

Давайте уявимо, що ми йдемо в кафе, але не гуглили його заздалегідь, просто приїхали в центр або район друзів, і хочемо провести вечір в затишному місці. Як ми будемо обирати? Зайдемо в першу-ліпшу? Навряд чи. Ми будемо готові прочесати не одну вулицю і заглядати у вікна, поки нам не сподобається те, що відбувається всередині і вивіска. ТАК, в 99% випадках ми будемо оцінювати вивіски для кафе, читати, що і як на них написано, тому що це єдиний критерій заочної оцінки закладу. Щоб ми захотіли увійти, нам обов'язково має сподобатися фасадне оформлення локації, і вивіска в ньому - головна.

Якою має бути вивіска для кафе, щоб подобатися?

Крім того, що яскравою і той, що добре читається, вона повинна бути стильною. У ній обов'язково повинен бути закладений стиль самого закладу, це дасть клієнту можливість сформувати думку про його інтер'єр і рівень. Саме тому рішення замовити вивіску для кафе краще приймати разом із рішенням замовити підлогу, оздоблення стін або меблі. У всьому важливий концепт, якщо він є у закладу. Він буде впливати і на дизайн, і на колір вивіски. В Україні нерідко можна зустріти вивіску, яка взагалі ніяк не пов'язана з позицією закладу. Це коли заходиш в "Беверлі Хіллс", а потрапляєш в придорожній шинок радянських часів. Сподіваємося, це вимираючі види.

Наші ідеї для вивісок кафе

Для закладів, чиї назви - не власні імена, актуально втілювати суть слів з назви в вивісці. Для Green Cafe можна зробити вивіску в зелених тонах, Yellow Place - зрозуміло, в жовтих, для Zigzag Cafe підійдуть літери, розміщені не в пряму лінію, а в зигзагоподібну, City cafe можна написати на панелі, де верхньою частиною буде імітація міських висоток.

Круто також втілювати назву в матеріалах. Виготовлення вивісок для кафе з концепцією органічного здорового харчування можна базувати на натуральних матеріалах (без штучних не обійтися, але акцент можна поставити на дереві). Наприклад, для кафе Simple підійде максимально просте виконання вивіски, без зайвих елементів і зарубок на буквах в шрифті - чисті лінії, спокійна гамма. Industrial кафе можна прикрасити композитною вивіскою сірого кольору. Для кафе-барів в мінімалістичному стилі ідеально підходить гнучкий неон в якості єдиного матеріалу для символів.

У шрифтах, до речі, теж можна продовжувати філософію назви або самого закладу. Наприклад, кафе Publicist цілком заслуговує, курсиву на фасаді, а Pattern можна обіграти художньо.

Химерність і завитки давно не роблять крутими вивіски. У Києві кафе все частіше прикрашає проста геометрія, шрифти та кольори, якщо протилежне не вважається фірмовим стилем. Інкрустовані прямі букви на дзеркальній панелі привернуть куди більше інтересу, ніж китайські ієрогліфи або інші фольклорні мотиви в написанні.

Якщо ви відчуваєте, що заслуговуєте більше уваги, доповніть фасадну вивіску вітринною. Це особливо працює в невеликих кафе-барах і корнерах, які двері до двер з сусідами-конкурентами. Повісьте у вітрину підвісний лайтбокс з динамічним підсвічуванням або рядком, що “біжить” - нехай у вашому вікні блимає "coffee and wine" або назва коктейлю вечора.

Сподіваємося, хоча б одна ідея вам сподобалася, і ви візьмете її на озброєння. Почитати ще про оформлення кафе можна в нашій попередній статті.