Виносні щити

Виносні щити

Виготовлення виносних щитів в Києві замовляють приблизно 1 раз в пару днів. Це дуже багато, з огляду на кількість робочих днів у році, а в сфері реклами - всі дні робочі. Все тому що штендер - це найпростіший, наймобільніший і найдешевший рекламний носій, і при цьому дуже ефективний. У його скарбничку “плюсів” ми б додали високу універсальність і гнучкість, тому що на ньому можна і про акцію розповісти, і меню показати, а ще наділити його навігаційною функцією. Але зараз ми не будемо дивитися на штендер як на рекламне поле, але як на конструкцію, тому що хочемо написати, з яких матеріалів можна робити виносні щити на замовлення.

Для початку двійко слів про складові штендера. Його конструкцію складають каркас та панелі. Каркас може бути розкладним і ні - перший, зрозуміло, складається, тому що має форму літери "л" ( по типу"куреня"), другий базується на непорушній Т-образній стійці або декоративній платформі (часто в інтер'єрних варіантах).

Іноді щит комплектується обважнювачем - платформою, яка заповнюється водою або сипучими матеріалами, і служить в якості якорю.

За формою виносні щити можуть бути прямокутними, арочними або фігурними.

Каркас найчастіше виготовляють з:

  • профільної труби - сталева порожниста труба переважно з прямокутним перетином; найпоширеніший матеріал для побудови будь-яких металоконструкцій, щогл, перекриттів і т.д. Каркас із сталі зазвичай покривають порошковою емаллю
  • алюмінію - в цьому випадку каркас штендера, як правило, являє собою систему з click-стулками для оперативної зміни зображення без розбирання і навіть зміни положення всієї конструкції
  • дерева - в цьому випадку штендер скоріше за все планують робити з поверхнями для написання крейдою. Дерево іноді фарбують, наприклад, беруть сосну або дуб світло-коричневого кольору і покривають фарбою під венге.

Лицьові панелі найчастіше виготовляють з:

  • оцинкованої сталі - це найдоступніший варіант, коли потрібно стійку до навантажень і перепадів температур вуличну конструкцію.
  • алюмінієвого композиту - цей варіант дорожче, і ми не зовсім розуміємо, чи виправдовує він себе в апріорі недорогій конструкції штендера.
  • полімерів - це найчастіше полікарбонат і полістирол, недорогі листові термопластичні матеріали, які добре тримають спеку і воду. Їх недолік - мала вага, яку, як правило, компенсують важкою сталевою конструкцією рами.
  • оргаліту - різновид деревинно-волокнистої плити, який абсолютно не підходить для зовнішніх носіїв, оскільки має високу гігроскопічність. Ми б робили з неї тільки інтер'єрний штендер.
  • грифелю, аспідного сланцю, металокераміки - матеріали, які використовують для створення лицьових панелей, на яких можна писати крейдою або маркером. З огляду на те, що каркас для таких виробляють в основному з дерева, це категорія, яка по вигляду максимально вписується в еко-дизайн інтер'єру чи екстер'єру.

Про те, який краще вибрати штендер, ми розповімо в наступній статті.