Отримати дозвіл на вивіску

Отримати дозвіл на вивіску

Отримання дозволу на вивіску в Україні займає менше часу, ніж у випадку з дозволом для зовнішньої реклами, однак бюрократичний механізм ніхто не відключав. Але є бонус - займатися реєстрацією вивіски можна вже ПІСЛЯ її монтажу, але про все по порядку. Давайте пройдемося по вимогах до отримання дозволу на вивіску в Києві.

Перш, нагадаємо один одному, ЩО офіційно прийнято називати у нас інформаційною вивіскою.

Малу конструкцію розміром до 3 кв м, що вміщує на собі інформацію про зареєстроване найменування особи, знаки товарів і послуг, що належать їй, вид діяльності особи і графік роботи. Вона також може містити покажчик напрямку і контактні номери телефонів.

Вивіску можна розташовувати паралельно зовнішньої частини фасаду або під кутом, але без втручань в несучу конструкцію, і не вище першого поверху будівлі, в якому знаходиться власне чи надане в користування приміщення. Важливо, щоб вона не заважала пішоходам, транспортним засобам і тим, хто експлуатує або ремонтує будівлю.

Вивіска vs табличка

Відмінність інформаційної вивіски від інформаційної таблички полягає в більших розмірах - вона більше 0,5 кв м, а табличка - ні. До речі, про те, що ви розмістили табличку біля входу, на дверях або навіть на вітрині, нікого сповіщати не потрібно.

Що потрібно зробити, щоби отримати дозвіл на вивіску

Як і в разі погодження рекламних засобів, власник вивіски зобов'язаний подати документи про неї в уповноважені органи. Перевагою є те, що подати їх можна онлайн і вже після фактичного її розміщення. Якщо не ДО, то зробити це потрібно в 10 денний термін після дати розміщення.

Що і куди потрібно подавати.

Повідомлення про дату і місце розміщення вивіски в міський Центр надання адмінпослуг або центр адмінпослуг районної державної адміністрації за місцем проживання. До повідомлення в 2 примірниках потрібно прикріпити:

  • копії правовстановлюючих документів на будівлю, на якій розміщена вивіска
  • чіткий кольоровий знімок місця під вивіску (10х15). Якщо це фасад будівлі, на якому вже є інші вивіски, потрібно ще повне його фото разом з ними.
  • комп'ютерний макет місця з вивіскою
  • масштабний ескіз вивіски з усіма технічними особливостями і характеристиками (вид, тип, розміри, кріплення і т.д.). Ескіз повинен бути з печаткою від розробника.
  • копію паспорта фасаду - буває так, що вивіска передбачена оформленням фасаду (і це погоджено в установленому порядку), в цьому випадку потрібен паспорт цього фасаду і НЕ потрібен ескіз.

Отримання дозволу на вивіску по ідеї повинно займати не більше 10 днів з моменту реєстрації органом повідомлення про розміщення. Важливий момент: якщо в цей термін ви не отримали офіційну відповідь про відповідність / невідповідність вашої вивіски, її можна вважати затвердженою.

Рішення про відповідність не має терміну, зняти таку вивіску можна особисто, нікого про це не повідомляючи.

Якщо вивіска не відповідає вимогам і порядку, робочий орган сповістить її власника про це, детально вказавши на невідповідності і надавши 30 днів для їх усунення. Після усунення потрібно знову складати звернення до органу. Якщо всупереч усьому повісити невідповідну вивіску, КП "Київреклама" має всі повноваження демонтувати її без повідомлення та присутності власника.